LG ProBeam e un proiector portabil care nu îți va da bătăi de cap [PLAYTEST]

de: George Stanciu
06 10. 2017

LG ProBeam e suficient de mic și de ușor încât să fie portabil, dar totodată e și un proiector luminos și pe care-l poți pune chiar și pe un trepied.

[related]

Niciodată nu m-am dat în vânt după proiectoare, iar asta se întâmplă, cel mai probabil, pentru că de-a lungul liceului și chiar al facultății am avut de-a face cu proiectoare vechi de ani buni, pe care n-ai cum să le conectezi la un laptop din prima, chiar dacă ești hackerman. Interfețele sunt greoaie, conectorii nu merg și cursul începe cu 15 minute întârziere după ce se holbează patru inși la mufele unei cutii albe și o butonează aleator.

LG ProBeam ar putea fi un proiector în care să am încredere, pentru că atât de simplu încât n-ai ce să greșești la el. Dacă încă ești fanul cablurilor întinse prin cameră, sau dacă tocmai ți-ai cumpărat un cablu HDMI pe care trebuie să-l pui la treabă acum, proiectorul vine cu două astfel porturi în partea din spate, alături de un port USB, dar și un jack de 3,5mm.

N-am folosit niciunul dintre porturi, tocmai pentru că LG ProBeam vine și cu conexiune wireless. Odată pornit, proiectorul e vizibil via Bluetooth de alte dispozitive, așa că poți să te conectezi rapid la el. Am pornit Bluetooth-ul de pe laptop și a găsit rapid proiectorul, iar în câteva secunde conexiunea a fost stabilită. De pe telefoane am avut ceva mai puțin succes în privința unei conexiuni directe, dar am rezolvat cu Miracast și am reușit să proiectez și ecranul telefonului pe perete.

Proiectorul este destul de puternic, iar cei de la LG se laudă cu un laser cu luminozitate de până la 2.000 de lumeni, mai fiabil decât o lampă și garantat pentru 20.000 de ore de funcționare.

Calitatea imaginii este mai mult decât bună, iar asta se datorează rezoluției de 1.920 x 1.080 pixeli, pe care o poate oferi proiectorul. Cu toate că ar fi putut fi mai bun cu rezoluție 4K, mi se pare că diferența între FHD și UHD nu este foarte mare, mai ales dacă suprafața pe care proiectezi e un perete și nu un panou special. Conexiunea wireless cu laptopul este impecabilă, nu am remarcat vreo tentativă de lag.

Pe telefon, în schimb, lucrurile păreau să se miște ușor sacadat, sau cel puțin asta am remarcat cu live wallpaper-ul de pe telefon. Când am intrat pe YouTube, în schimb, n-am văzut vreo problemă. Mi-a plăcut că proiectorul are boxe încorporate, iar acestea își fac treaba foarte bine chiar și la volum maxim, fără distorsiuni.

Proiectorul vine și cu o telecomandă, dacă nu vrei să te ridici de pe canapea după ce te-ai așezat comod. În orice altă situație, te poți descurca foarte ușor și cu butonul de pe proiector, care te ajută să navighezi rapid prin setări.

[related]

După cum am menționat și la începutul articolului, proiectorul e destul de portabil. Are doar 2,1 kilograme și poate fi transportat într-un rucsac, iar dacă ai și un trepied la dispoziție, totul e perfect. Am apreciat destul de mult posibilitatea de montare pe un trepied, astfel că doar așa m-am jucat cu LG ProBeam. Mi-a plăcut și designul, destul de elegant și simplu, dar totodată cu un aer ușor retro.

Per total, LG ProBeam e un proiector care mi-a schimbat, într-o oarecare măsură, părerea despre astfel de dispozitive, fiind simplu de configurat, indiferent dacă ai vreun cablu HDMI la îndemână sau nu. Luminozitatea e mai mai mult decât bună, rezoluția e potrivită, iar designul face totul și mai bun.